Hasznos források

Megoldási módszerekről, és egyéb gondolatokról itt olvashatsz.

 

Egy korábbi angol olimpikon tanácsai a versenyzéshez itt találhatók. Az angol nyelvészeti diákolimpia honlapján további segédanyagok érhetőek el.

 

A tapasztalatunk azt mutatja, hogy nem kizárólag versenyspecifikus, de nyelvekkel, kultúrákkal és egyébb érdekességekkel kapcsolatos írások olvasása is segíti a felkészülést, hiszen talán a legfontosabb képesség, hogy megértsük mennyire és miben különbözőek az egyes nyelvek. Ehhez ajánlunk pár olvasmányt:

 

  • ​Izgalmas, a nyelvészeti vonatkozásokon kívül kulturális érdekességekre is rávilágító feladatmegoldási útmutatót készített Fejes László: Hangmegfelelések a grúz és a megrel közöttNyelv és Tudomány, 2014. február 5. A Nyelv és Tudomány cikkjei között további hasonló írások olvashatóak!
  • Olvasd el Imrényi András Richard Hudsonnal, az Egyesült Királyságban működő nyelvészeti diákolimpia elnökével készített interjúját! A cikk a Nyelv és Tudományban jelent meg.
  • Egy kitűnő bevezető olvasmány a nyelvek világába megtalálható Asya Pereltsvaig – Languages of the World: An Introduction című könyvében
  • Nyelvészeti előadások híres előadóktól, események, publikációk illetve egyéb érdekességek elérhetőek az Abralin honlapján.

 

Te is ajánlhatsz érdekességeket a kommunikacio kukac ioling pont hu címen!